Friday 4 May 2012

Ευρώπη δεν είναι μόνο Ευρώ ειναι και Αξιοπρέπεια

Δημοσιεύτηκε στο News247
 
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απαντά θετικά στο ερώτημα Ευρώ ή δραχμή. Και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Η δραχμή αντιπροσωπεύει την  φτώχεια την μιζέρια και την χρεωκοπία και κανείς δεν το θέλει αυτό εκτός από διαφόρους νοσταλγούς ολοκληρωτικών πρακτικών και ουτοπικών θεωρήσεων.  Όμως η ΕΕ δεν είναι μόνο μια οικονομική ή νομισματική ένωση. Είναι και μια ένωση αξιών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κρατών μελών προς τους πολίτες. Μοιραζόμαστε δηλαδή τις ίδιες αξίες και ηθικά πρότυπα. Για παράδειγμα το Άρθρο 1, 4 και 8 του ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ αναφέρει 


Άρθρο1. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται.
Άρθρο4. Κανείς δεν μπορεί να υποβληθεί σε βασανιστήρια ούτε σε απάνθρωπες ή εξευτελιστικές ποινές ή μεταχείριση.
Άρθρο8.  Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

Λίγες όμως μέρες πριν οι Έλληνες πολίτες εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γίναμε μάρτυρες όχι απλώς μίας κατάφωρης παραβίασης όλων των παραπάνω θεμελιωδών δικαιωμάτων αλλά και μίας αηδιαστικής σιωπής από την πλειονότητα των κομμάτων και υποψηφίων στην δημόσια διαπόμπευση 12 οροθετικών ιερόδουλων. Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, φωτογραφίες, ιατρικά απόρρητα και προσωπικά δεδομένα εμφανώς κακοποιημένων γυναικών δόθηκαν στην δημοσιότητα.  Ο χρόνος που επιλέχθηκε από τις πολιτεία για αυτό τον οχετό απανθρωπιάς και βαρβαρότητας παραπέμπει σε μικροπολιτικές και λαϊκιστικές πρακτικές από την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων. Θα περίμενε λοιπόν κανείς την αντίδραση του κόσμου και των ΜΜΕ. Αντί αυτού είχαμε μία ένοχη σιωπή ή ακόμα και επικρότηση της πρακτικής από πολλούς ευτυχώς όχι όλους. Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε να διαβάσουμε το Άρθρο 1, 4 κλπ για να νιώσουμε βαθύτατα προσβεβλημένοι. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη και δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά αλλά και όλα τα μέλη της κοινωνίας. 
Αν η Ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό κράτος δεν έχει την δύναμη να υπερασπισθεί ακόμα και τα πιο απλά πράγματα τότε δεν έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτισμένο Ευρωπαϊκό  κράτος αλλά ούτε και να βρίσκετε εντός Ευρώπης με ή χωρίς Ευρώ. Για μία ακόμα φορά η ντροπή είναι μεγάλη. Όποιο κόμμα και όποιος υποψήφιος πολιτευτής μιλάει για αξιοπρέπεια, και είναι οι περισσότεροι, και δεν καταδίκασε την βάρβαρη αυτή πρακτική, δεν κατανοεί το νόημα της λέξης. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να τους καταψηφίσουμε και να τους πετάξουμε έξω. Είναι καιρός να πάμε πίσω στις βασικές αρχές και μία από αυτές είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπό μας.